Webkamery na Dvojce

5. prosinec 2019

Pořad Noční proud by měl v příštím roce běžet i s vysíláním kamer – poté, co budou moderátoři zaškoleni na techniku v nových studiích.

Dobrý den,

chtěl bych vás pochválit. Nové studio ČRo Dvojka se mi moc líbí. Je nádherné. Jen bych chtěl poprosit, jestli by nešlo dát ještě webkameru i do režie, odkud se vysílají zprávy a Noční proud. Byl bych rád, pokud by to šlo udělat. Děkuji moc.

M. R.

_____________________________________________________________________

Vážený pane,

děkuji Vám za pochvalu nového studia Dvojky, rád jsem ji vyřídil šéfredaktorovi této stanice Ondřeji Nováčkovi. Zároveň jsem s ním probral Vaše podněty mířící k ještě většímu propojení vysílaných pořadů s aktuálními pohledy do studií.

Noční proud bude brzy také „s obrázky“, je to spíše technická záležitost – moderátoři Nočního proudu se musí zaškolit na novou techniku, aby byli schopni nadále sami odbavovat vysílání. Po zaškolení, která má proběhnout patrně v lednu, bude běžet Noční proud i s vysíláním kamer.

Co se týče zpráv, ty se vysílají vždy z režie. Pokud hlavní program běží z vedlejšího hlavního studia, webkamery jsou přepnuté do tohoto studia a tak tomu bude i nadále. Výjimkou je ranní vysílání, kdy se vše (moderace i zprávy) odehrává v režii, tudíž kamery jsou přepnuty na režii.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio