Zrušení pořadu Dvanáct ve dvanáct

24. říjen 2016

Nespokojenost mnoha posluchačů s poledním hudebním formátem Dvanáct ve dvanáct vedla k rozhodnutí o proměně tohoto pořadu.

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, proč byl zrušen pořad Dvanáct ve dvanáct. Měli jsme ho moc rádi - byl to dobrý nápad. Dvanáct písniček po dvanácté hodině, moderovali ho dobří moderátoři. Nový pořad Polední hrátky nás nijak nezaujal, přijde nám to (oproti Dvanáct ve dvanáct, kdy ten název měl smysl) bez pointy a nijak zvlášť zajímavé. Byli bychom moc rádi, kdyby se pořad Dvanáct ve dvanáct mohl nějak vrátit.

Děkuji Kovářová

<hr/>

Vážená paní Kovářová,

hudební dramaturgie Dvojky ČRo je po nástupu nového vedení stanice v centru pozornosti. Rozšiřuje se žánrová skladba, pestřejší je výběr interpretů, hledají se cesty, jak přiblížit hudební profil stanice přáním posluchačů. Právě nespokojenost mnoha posluchačů s poledním hudebním formátem Dvanáct ve dvanáct vedla k rozhodnutí o proměně tohoto pořadu. Jeho dnešní podoba vychází z tematicky zaměřených bloků, které tvůrcům každého pořadu umožňují zařazovat tituly, jež dosud zůstávaly stranou pozornosti, ač jsou kvalitní a do hudebního profilu Dvojky se hodí: šansony, méně známé písničky známých interpretů apod.

Samozřejmě nic není ideální a hledání nové podoby tohoto pořadu jistě nebude vyhovovat všem. Nicméně, pokud mohu mluvit z vlastní zkušenosti, pozitivní ohlasy posluchačů na pořad Polední hrátky výrazně převažují nad těmi negativními. To ovšem neznamená, že by Váš hlas neměl být slyšen, právě naopak. Kritické ohlasy jsou důležitou zpětnou vazbou. Kdybyste si udělala čas a napsala mi, co konkrétního Vám v Poledních hrátkách, které jste poslední dobou slyšela, nevyhovovalo - zda to byl výběr titulů, interpretů, žánrů, nebo třeba průvodní slovo a podobně - , bude to pro mne jako zástupce posluchačů cenná informace.
S pozdravem a díky za pochopení

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio