Aktuálnost rozhlasových programů

11. září 2020

Webové stránky ČRo jsou relativně spolehlivé a průběžně aktualizované.  Výrobní lhůta TR zachycuje stav tři týdny před vysíláním, během níž může dojít ke změnám

Programy jsou hodnotné a zajímavé. Nedostatečné jsou informace o programech. I v elektronické verzi jsou často uváděny jiné programy než pak vysílané.

I. Ď.

_____________________________________________________________________

Vážený pane inženýre,

děkuji Vám za kritickou připomínku. Jako dlouholetý šéfredaktor Týdeníku Rozhlas mohu potvrdit, že problémy s aktuálností rozhlasových, ale i televizních programů jsou trvalé a často obtížně řešitelné. Pořady vysílané naživo mohou v poslední chvíli změnit hosta (nemoc, pracovní povinnosti), předtočený pořad může mít problém s autorskými právy, která měla být vyřešena, ale objevil se nějaký zádrhel, nebo se zjistí, že archivní nahrávka rozhlasové hry vykazuje technické nedostatky, které při minulém uvedení nebyly patrné… Vlivů zasahujících do vysílání je řada a nikdy se je nepodaří zcela vymýtit. Webové stránky Českého rozhlasu https://program.rozhlas.cz/ jsou relativně spolehlivé, průběžně aktualizované. Bohužel výrobní lhůta Týdeníku Rozhlas zachycuje stav prakticky tři týdny před vysíláním a to je dlouhá doba, během níž může dojít a také dochází ke změnám.

Kdybyste mi konkrétněji popsal, kde jste shledal největší rozpory proti skutečnému uvedení, pokusil bych se zjistit důvod a zjednat nápravu.

Se srdečným pozdravem

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio