Automatické zapnutí autorádia při dopravním zpravodajství

12. listopad 2019

Ukončení funkce TA provádějí data vysílaná v závěrečné znělce dopravy. Pokud se tato data nepřijmou v daném autorádiu řádně, pak se TA vypne až po třech minutách.

Dobrý den,

mám připomínku k funkci automatického zapnutí autorádia při dopravním zpravodajství (služba TA). Když je poslech CD přerušen dopravním zpravodajstvím Dvojky, nevypíná se tato stanice hned po skončení dopravního zpravodajství a nepouští se znovu CD, ale Dvojka hraje dál a chvíli trvá, než se rozhlasové vysílání vypne a znovu se pustí CD. Požaduji synchronizaci tak, aby se poslech hudby z CD vypínal skutečně jen pro dopravní zpravodajství.

M. F.

_____________________________________________________________________

Vážený pane,

příčinou problémů může být kvalita signálu či autorádia. Ukončení aktivní funkce TA provádějí data vysílaná v závěrečné znělce dopravy. Pokud se tato data nepřijmou v daném autorádiu řádně, pak se TA vypne až po třech minutách v autorádiu samo automaticky. Podotýkám, že poslech zvuku může být uspokojivý, takže posluchač nemá pocit špatného příjmu, ale signál přesto nemusí být dostatečný, aby se data RDS přenesla řádně.

Domnívám se, že to by mohlo být vysvětlení Vašeho problému, ale příčin může být samozřejmě více.

S pozdravem

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio