Celodenní záznamy Dvojky

9. prosinec 2016

Přednostně jsou upravovány k publikaci na weby ty pořady, o jejichž poslech ze záznamu je největší zájem.

Zdravím Vás, pane doktore,

měl jsem u úmyslu Vám poslat podobný dotaz jako pan Petr Nohel (rád bych mu i napsal, leč tuším, že emaily asi rozdávat nemůžete). Jedná se o možnost stahování některých pořadů dvojky, za mě tedy přesněji staronového pořadu Káva o čtvrté.

Mohli byste prosím maličko rozvést z jakých kapacitních (či jiných) důvodů se přešlo k celodenním záznamům? Také bych se zeptal, proč tyto celodenní záznamy nejdou stáhnout, ale nakonec by to nebylo příliš ku prospěchu, jelikož by si stejně každý musel ze záznamu vystřihávat „svůj“ pořad.

Mnohokrát děkuji a buďte zdráv.

David Gottwald

<hr/>

Vážený pane Gottwalde,

omlouvám se za pozdní odpověď, ale celou věc jsem opakovaně konzultoval s příslušnými pracovníky Českého rozhlasu a čekal jsem na jejich konečné stanovisko. Po dnešním setkání s šéfredaktorem Dvojky Vám musím sdělit, že se situace zatím nezmění a Káva o čtvrté zůstane součástí celodenního záznamu, který je zájemcům k dispozici měsíc po odvysílání. Důvody jsou, jak už jsem uvedl, dány technickými a finančními možnostmi. Dvojka vyrábí ze všech stanic nejvíce pořadů vhodných pro uložení do iRadia, tuto službu obstarává jiné oddělení (konkrétně Nová média), které nemá tolik pracovníků, aby zvládli veškeré požadavky všech stanic. Proto je nutný kompromis, spočívající v tom, že přednost dostávají ty pořady, o které je největší zájem. Káva o čtvrté je velmi sledovaným pořadem, ale přání poslouchat ji ze záznamu vyjadřuje menší množství posluchačů, než je tomu u jiných pořadů. Proto se vedení stanice zatím přiklonilo k variantě, která umožní zájemcům poslechnout si daný pořad, ale zároveň nezatěžuje Nová média. Situace je průběžně vyhodnocována, záleží opravdu na aktuálním zájmu posluchačů.

Je mi líto, že pro Vás nemám lepší zprávu, ale věřím, že si témata, která Vás zajímají, dokážete bez problému najít i v rámci celodenního záznamu.

S díky za pochopení a s pozdravem

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio