Dostupnost děl z cyklu Radiokniha

22. duben 2021

Podmínkou pro uvedení děl z cyklu Radiokniha je smlouva, v níž jsou přesně vymezeny možnosti, za nichž může Český rozhlas dílo šířit.

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zdali je možné si někde poslechnout starší díly radioknihy? Rád bych si některé starší, již nedostupné díly koupil. Bohužel jsem nenašel způsob, jak to udělat. Na eshopu českého rozhlasu nic takového není, což mi přijde jako veliká škoda.

Děkuji za případné nasměrování.

M. H.

______________________________________________________________________

Vážený pane,

děkuji Vám za dopis. Je mi líto, ale na cyklus Radiokniha se vztahují stejná pravidla jako na jakákoli jiná umělecká díla odvysílaná na vlnách Českého rozhlasu. Podmínkou pro jejich uvedení je smlouva, v níž jsou přesně vymezeny možnosti, za nichž může Český rozhlas dílo šířit. Většinou jde o premiéru a reprízu (reprízy) v on-line vysílání a dále se většinou Českému rozhlasu umožňuje, aby ponechal umělecké dílo na svých webových stránkách po přesně určenou dobu, nejčastěji je to jeden týden. Jsou i výjimky, jak dosvědčuje odkaz, který Vám posílám:

https://www.mujrozhlas.cz/radiokniha

Na tomto odkazu najdete ty pořady, které jsou volně dostupné, anebo ještě neuplynula lhůta, kterou smlouva stanoví.

Pokud byste mi napsal, o které tituly máte zájem, pokusím se zjistit jejich dostupnost v Radiotéce, případně je nabídnu správci Radiotéky jako tipy na zařazení do prodeje.

S pozdravem

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio