Galerie Vinohradská 12: Smích nad zlato

2. září 2024

Začátek podzimu 2024 je v Galerii Vinohradská 12 věnován slovenskému autorovi Miloši Randákovi. Připravil pro nás celou řadu kreslených vtipů, při jejichž prohlížení si osvěžíme slovenštinu. Výstava bude otevřena každý čtvrtek od 12 do 18 hodin až do konce října v budově Českého rozhlasu na pražských Vinohradech.

Miloš  Randák se narodil v roce 1967 v Bratislavě. Od dětství miloval postavy z pohádek a ilustrace v knížkách a časopisech. Zamiloval si kreslený humor, pravidelně četl Roháč i Dikobraz. Celý život se po studiu elektrotechniky věnoval počítačům a informačním technologiím, ale kreslení zůstalo jeho největším koníčkem. Zpočátku kreslil jen pro rodinu, přátele a známé, postupem času začal publikovat v časopisech a kreslit ilustrace do knížek pro děti.

Srdečně vás zveme na vernisáž výstavy, která proběhne ve čtvrtek 5. září od 17 hodin, dále bude výstava otevřena každý čtvrtek od 12 do 18 hodin.

Ilustroval Bibli pro děti, sbírku vtipů pro dospělé, přijali ho do Klubu kreslířů a humoristů, pravidelně publikuje v mnoha časopisech a vystavuje na nejrůznějších výstavách. Samostatnou výstavu měl v dubnu letošního roku v Galerii kresleného humoru v Krásne nad Kysucou. Jeho obrázky si můžete prohlédnout na webu www.randak.sk.

Spustit audio