Kamera ve studiu Noční linky

7. březen 2017

Na webové stránky jiných regionálních stanic Českého rozhlasu než té, odkud se vysílá Noční linka, se videosignál ze studia nepřenáší.

Zdravím vás,

mám dotaz – je v pořádku, když si redaktoři při Noční lince přikrývají kameru, abychom viděli jen tmu?

(Dotaz se týká Noční linky od 23 hodin ze dne 18. 2. 2017 z Olomouce s moderátorkou Zorou Ježkovou; pozn. kanc. omb. ČRo)

Děkuji za Vaši odpověď

Jitka Kubátová z Plzně.

<hr/>

Vážená paní Kubátová,

celou věc jsem probral s vedoucím programu Českého rozhlasu Olomouc Jiřím Matějů, který kontaktoval jak moderátorku, tak technickou podporu Českého rozhlasu Olomouc. Bohužel nebylo možno prověřit záznam kamer, protože online přenos se nearchivuje, takže zpětně se nelze na záznam podívat. Moderátorka Zora Ježková pana inženýra Matějů ujistila, že kameru ničím nezakrývá, nicméně nemá i z důvodů atmosféry pořadu (vysílá se od 23:00 do 1:00) ve studiu rozsvícena velká světla. To by mohlo částečně vysvětlit Vámi popsaný problém, ale jelikož píšete o svém dojmu ze zakryté kamery, řešení bude patrně jinde. Možná bychom je nalezli, kdybyste mi napsala, zda jste se Noční linku z Olomouce sledovala na webových stránkách ČRo Olomouc. Na webové stránky jiných regionálních stanic Českého rozhlasu, které pořad přebírají, se videosignál z konkrétního vysílajícího studia nepřenáší. Takže pokud jste pořad sledovala například na webu Českého rozhlasu Plzeň, videopřenos jste nemohla sledovat.

Se srdečným pozdravem a přáním pěkného víkendu

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio