Koncept pořadu Osobnost Plus

14. listopad 2019

Barbora Tachecí patří podle průzkumů mezi posluchači Plusu k nejoblíbenějším moderátorům této stanice, zároveň je pravda, že její osobitý styl má i své kritiky.

Dobrý den,

je možné občas střídat moderátory v pořadu Osobnost Plus? Často tam jsou zajímaví hosté, ale paní Tachecí má stále tendenci předkládat spíše svoje názory a neustále rozhovory stáčet na její dvě tři oblíbená témata.

Mě už poněkud irituje, že se po x-té baví o tom, že nějaký profesor měl na nějaké zahraniční univerzitě problém se svými názory. Při rozhovoru s panem Klvaňou přišla otázka na normalizaci a populismus a pan Klvaňa začal mluvit o maďarském a polském populismu, což je jistě zajímavé téma, a paní Tachecí ho pět převedla na "své" téma, které řešila už v mnoha jiných rozhovorech.

Případně mi napište, kam se se svým dotazem obrátit, pokud se nyní obracím chybně.

Děkuji za odpověď.

O. H.

___________________________________________________________________

Vážený pane,

dovolte, abych Vám přiblížil koncept pořadu Osobnost Plus. Má standardní formu rozhovoru moderátora s hostem a podobně jako na jiných rozhlasových stanicích je i na Plusu spojen s osobou jednoho moderátora či moderátorky (pro příklad – na Radiožurnálu je to pořad Host Lucie Výborné, na Dvojce Blízká setkání s Terezkou Kostkovou, Jak to vidí se Zitou Senkovou apod.). Barbora Tachecí patří podle průzkumů mezi posluchači Plusu k nejoblíbenějším moderátorům této stanice, zároveň je pravda, že její osobitý styl má i své kritiky, což není nic neobvyklého. Myslím si, že i takto osobitý moderátorský styl má v portfoliu moderátorů Českého rozhlasu své místo, samozřejmě při respektování příslušných pravidel. Za důležité považuji, že každý kritický ohlas, který se objeví v mé agendě, považuje paní Tachecí spolu se mnou za důležitou zpětnou vazbu. Mám zkušenost s tím, že pokud je kritika odůvodněná, svou chybu jako správná profesionálka bez problému uzná.

Paní Barboru Tachecí jsem s Vaším kritickým názorem seznámil. Pokud byste s mou odpovědí nebyl spokojen, můžete se samozřejmě obrátit na šéfredaktora ČRo Plus Petra Šabatu, kterému dávám svou odpověď na vědomí.

Se srdečným pozdravem

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio