Koronavirus ve vysílání Českého rozhlasu

16. březen 2020

Informace publikované Českým rozhlasem ve vysílání a na serveru iRozhlas jsou v mnoha materiálech doporučovány veřejnosti jako hodnověrné a spolehlivé a občané jsou vyzýváni, aby je sledovali.

Dobrý den, pane ombudsmane!

Dneska (13. 3.) musím ČRo Plus pochválit za dvouhodinový kontaktní pořad věnovaný koronaviru – přesně to jsem si představovala, k tomu směřovala moje předchozí kritická poznámka (nezajímá mě statistika, kolik lidí znervózňuje obava z nákazy koronavirem), důležité jsou informace a doporučení zkušených odborníků, možnost se zeptat na prevenci apod. Myslím, že nejsem sama, kdo by uvítal více pořadů tohoto typu. Tentokrát dávám jedničku s hvězdičkou!

S pozdravem

A. D.

______________________________________________________________________

Vážená paní,

děkuji Vám za pozitivní hodnocení dnešního Speciálu Radiožurnálu a ČRo Plus. Pokud byste měla zájem, můžete se k němu a k radám a informacím, jež v něm zazněly, vrátit na tomto odkazu:

https://radiozurnal.rozhlas.cz/karantena-neni-trest-ale-ochrana-ostatnich-zduraznuji-odbornici-ve-specialu-8162937

V této situaci se podle mého názoru zvýrazňuje funkce veřejnoprávního média. Informace publikované Českým rozhlasem ve vysílání a na serveru iRozhlas jsou v mnoha materiálech doporučovány veřejnosti jako hodnověrné a spolehlivé a občané jsou vyzýváni, aby je sledovali. Český rozhlas pracuje ve ztížených podmínkách vyvolaných nutnými opatřeními vlády, ale jsem si jist, že své povinnosti bude plnit nadále tak, jako tomu bylo v případě dnešního Speciálu.

Přeji Vám klidný víkend a srdečně Vás zdravím.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio