Možnosti příjmu Rádia Junior

23. září 2019

Současné vedení Dvojky neplánuje návrat Rádia Junior do svého programu. Je možné jej poslouchat přes internet nebo prostřednictvím televize v DVB-T či digitálního rozhlasového přijímače.

Dobrý den, pane Pokorný,

dcera si velice oblíbila vysílání Rádia Junior, které běželo na ČRo 2 vždy od 20 hodin. Mně se osobně zdál ten čas pozdní, raději bych byl, aby Rádio Junior vysílalo již od 18, nebo 19 hodin. Toto je však nyní nepodstatné, když jste jej úplně vypustili z ČRo 2 a je možné jej sledovat jen na počítači. Mohli byste jej prosím vrátit na ČRo 2 zpět? Vždyť tam pro děti kromě Hajaji není vůbec nic. Je to dle mého názoru velká škoda.

Změna vysílacího programu nás také zarmoutila, když jste omezili a posunuli Lásku za lásku až na 21 hodinu. Je to nádherný pořad a nyní si jej již dcera a ostatní dospívající nemají možnost takřka vůbec užít, když běží až od 21 hodiny.

Omlouvám se za samé výtky, ale ostatní je na vysílání ČR 2 velmi príma.

M. K.

__________________________________________________________________

Vážený pane,

hodinový program Rádia Junior vysílala Dvojka od 19 hodin, nikoli od 20, ale to není podstatné. Podstatnou informací pro Vás bohužel je, že současné vedení Dvojky neplánuje návrat Rádia Junior do svého programu. Tato dohoda vyhovuje i vedení Rádia Junior, které upravovalo hodinové vysílání pro posluchače Dvojky, většinou starší lidi, a nyní se může plně soustředit na dětské posluchače. Doporučuji Vám, abyste své dceři zkusil nalézt Rádio Junior buď na internetu na tomto odkazu:

http://www.radiojunior.cz

nebo jí ho pustil přes televizi v DVB-T, nebo koupil rozhlasový přijímač digitálního signálu, dnes dostupný už za rozumné ceny pod tisíc korun. Na VKV podle mých informací Rádio Junior vysílat nebude. Samozřejmě Váš požadavek sdělím Ondřeji Nováčkovi, pověřenému řízením Dvojky.

Láska za lásku původně neměla být v novém programovém schématu vůbec, měla být dostupná pouze v audioarchivu Českého rozhlasu:

https://dvojka.rozhlas.cz/laska-za-lasku-7230698

Na základě i mých intervencí se nakonec toto rozhodnutí změnilo a Láska za lásku dostala nedělní večerní čas, podle mého názoru vhodný pro pořad tohoto typu, ale uznávám, že pro děti a dospívající není zcela vhodný. Zde Vám doporučuji využít archivu Českého rozhlasu, kde se nabízejí k poslechu kdykoli a zdarma stovky pořadů Láska za lásku.

S pozdravem

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio