Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
Nový novoměstský betlém jako kovová vystřihovánka: dílo ilustrátora Luka Tomskiho
Nové Město na Moravě má na svém náměstí nový betlém, který na první pohled připomíná dětskou vystřihovánku – ovšem v nadživotní velikosti a vyrobený z kovu.
-
Vánočka bez vajec
Bez vánočky to není žádný štědrý den. Nejlepší recepty bývají ty po babičce, nebo od Magdaleny Dobromily. Ta ovšem často radila – vraž do toho kopu vajec.
-
Tipy na třetí adventní víkend: Toulky za betlémy a adventní koncerty
Advent přináší spoustu akcí, které vám mohou zpestřit volný čas. Přemýšlíte, kam vyrazit o víkendu? Vyberte si z našich tipů.
-
Citronové a kokosové včelí úly
Vypadají jako včelí úly, ale většina lidí jim říká vosí hnízda, i když podle skutečného tvaru vosího hnízda by asi nikdo cukroví péct nechtěl.
-
Škvarkové cukroví
Už se těšíte, až se pod stromečkem rozvoní vánoční cukroví? Jako velký příznivec sádlových koláčků jsem nakloněná vyzkoušet letos i cukroví ze škvarků.
-
Světlo v objetí tmy: instalace ve Žďáře nad Sázavou vybízí - hrajte si a malujte světlem!
Areál zámku Žďár se v zimních večerech mění v magický svět. Jeho tvůrci ovšem doporučují pořádně se obléct.
-
Květáková rýže s vajíčkem
Co si představíte, když se řekne květáková rýže? Já osobně jsem z toho byla trochu zmatená, než jsem objevila následující recept, kde je právě květáková rýže základem.
-
Perníkový závin s chutí Vánoc
Když se řekne závin, obvykle čekáme klasický štrůdl plněný jablky. Závin můžeme ale zkusit úplně jinak. Tak, aby chutnal po perníku a voněl po Vánocích.
-
Když na sklářské škole došlo sklo, naučil se brousit břidlici. Od té doby vytváří unikátní umění
Přes broušení skla se Jiří Doucha dostal k břidlici. Když chodil v Železném Brodě do sklářské školy, došel materiál a učni tak museli dočasně přejít k broušení sádry.
-
Karamelové dortíčky
Se slepovaným cukrovím je spousta práce – nejdříve těsto, pak vykrájet, upéct, uskladnit, pak se dělá krém, kolečka se slepují a nahoru ještě přijde poleva.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »