Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
Kokosky paní Anny
Blíží se čas, kdy se našimi domovy bude linout vůně převážně sladká a kořenitá, protože zkrátka aspoň jeden druh cukroví si přece upéct musíme!
-
Tipy na sváteční dny na Vysočině: Od živých jesliček po průvod andělů
Adventní atmosféra na Vysočině nabízí řadu kulturních akcí. V Telči se můžete těšit na folklorní pořad „Živý Betlém“, v Brtnici zazní Česká mše vánoční. Stačí si vybrat.
-
Ve Lhotkách u Meziříčí stojí unikátní lesní betlém. Místo Ježíška tam je krmivo pro zvěř
Takový betlém zatím nikdo nevytvořil. Místo postav svaté rodiny, tří králů, pastýřů a zvířat z chléva sedí na kousku vysočinské krajiny místní zvířata a ptáci.
-
Slaná vánočka s dotekem Itálie
Lidská vynalézavost je nekonečná. Napadlo by vás upéct vánočku naslano, pokud moc nemusíte sladké?
-
Kmínový olej do zelí či marinád
K regionálním potravinám kraje Vysočina patří kmínový olej z Petrávče. Olej se lisuje za studena a výsledkem je velice silný koncentrát.
-
FOTO: Květy jako živé, ovoce k nakousnutí. Všechno je ale ze skla
Jabloňové nebo třešňové květy, vlčí máky, sněženky, pomněnky, ale také maliny, ostružiny a rybíz. To všechno umí vyrobit ze skla Jitka Baďurová z Nové Říše.
-
Plněné lokše
Bramborové placky se dají nabídnout na mnoho způsobů a při různých příležitostech. Jako přílohu je známe z husích hodů, kdy se k pečené huse podávají lokše.
-
Člověk se musí starat o své zdraví, říká paní Marie z Jamného. Radost k vánocům jí udělaly vitamíny
Ježíškova vnoučata už několik let po sobě obdarovávají osamělé seniory v celé zemi.
-
Škvarkové cukroví
Už se těšíte, až se pod stromečkem rozvoní vánoční cukroví? Jako velký příznivec sádlových koláčků jsem nakloněná vyzkoušet letos i cukroví ze škvarků.
-
Květáková rýže s vajíčkem
Co si představíte, když se řekne květáková rýže? Já osobně jsem z toho byla trochu zmatená, než jsem objevila následující recept, kde je právě květáková rýže základem.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »