Pokrytí DAB+ v jihomoravských okresech

21. červenec 2021

O zlepšování situaci v jednotlivých lokalitách s nedostatečným pokrytím se bude rozhodovat pravděpodobně až po legislativním vyjasnění situace.

Dobrý den,

mám dva dotazy: jak to vypadá s pokrytím digitálního multiplexu DAB+ Českého rozhlasu v okresech Břeclav, Hodonín a Uherské Hradiště? Budou mít tyto okresy kvalitní pokrytí uvnitř budov?

https://digital.rozhlas.cz/ceska-televize-varuje-pred-moznym-vypnutim-stanice-ct3-8504925   

Doufám že na základě tohoto rozhodnutí nebude vedení Českého rozhlasu rušit stanice? Předem děkuji za vaše dvě odpověďi na mé dvě otázky.

D. S.

_______________________________________________________________________

Vážený pane,

dovolte mi k právní otázce Vašeho dopisu konstatovat, že o rozšíření naší DAB+ sítě v roce 2021 ještě není rozhodnuto, a proto Vám nemohu sdělit přesnou informaci. V současnosti se podle informací z Techniky ČRo, jež jsem si v souvislosti s Vaším dopisem vyžádal, vyhodnocuje stávající pokrytí signálem DAB+. O zlepšování situaci v jednotlivých lokalitách s nedostatečným pokrytím se bude rozhodovat pravděpodobně až po legislativním vyjasnění situace.

Regiony (okresy) Uherské Hradiště a Hodonín jsou již pokryty relativně vyhovujícím způsobem, Břeclav má Český rozhlas v předběžných plánech zahrnutou (vysílač Mikulov). Separátní vysílače pro kvalitnější příjem tzv. indoor, tedy v budovách, se zatím neplánují. Řešením by jistě byla anténa vyvedená mimo budovu.

O vypnutí některé ze stanic Českého rozhlasu v souvislosti s možným výpadkem financí nemám žádné zprávy, osobně tuto možnost považuji za nepravděpodobnou. Naopak po spuštění stanice Radiožurnál Sport v květnu tohoto roku se nadále plánuje spuštění stanice pracovně nazývané Rádio Senior na podzim.

S pozdravem

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio