Připomínky k aplikaci mujRozhlas

28. březen 2022

Aplikace mujRozhlas prochází průběžnými změnami, ke kterým přispívají i podněty posluchačů.

Zdravím,

vždy jsem používal velmi přehlednou, obsažnou a jednoduchou aplikaci iRadio pro stanice Českého rozhlasu. S pořady jako Meteor nebo Toulky českou minulostí jsem se dostal na všechny díly tohoto pořadu, přes 1200 pokračování. Mě a mnoho jiných nezajímá u stanice poslouchat hodinové vysílání, ale jednotlivý pořad. Desetiletí platím rozhlasový poplatek a tak si dovoluji hájit skvostnou aplikaci, která jistě nejen mně, ale i jiným plně vyhovuje !
Je takový problém nechat apl. iRadio současně s apl. mujRozhlas k dispozici posluchačům, ať si vyberou!? Proč musí být vždy kvalita,která daleko přesahuje průměr zlikvidována, tak je to se vším a ve všech odvětvích, jak u výrobků, služeb, aplikací atd.

Jak jsem uvedl, vyzkoušel jsem zacházet s aplik. mujRozhlas jako s iRadio, ale zdaleka mi nová aplikace neposkytla to, co jednodušše najdu a spustím na iRadio. To je ode mě vše, pokud jsem jediný,kdo o toto žádá, tak alespoň nechte aplikaci funkční, abych si ji při případné změně mobilu mohl přeinstalovat.

Děkuji za případné pochopení, pro mě veřejnoprávní rozhlas a televize jsou to poslední, co lze poslouchat a na co se dá koukat. Asi je nevýhodou,že jsem do školy začal chodit v 61. roce a mimo dějepis jsme byli velice kvalitně vzděláváni, a proto dnes uznáváme zcela jiné hodnoty než současní mladí,nic proti nim,ale nám starším uniká svět, ve kterém byla kvalita vzácná, kvantita pouze pod pultem a dnes kvantita vytlačuje kvalitu téměř úplně.

Buďte hlavně všichni zdrávi.

P. F.

________________________________________________________________________

Vážený pane,

děkuji Vám za kritické hodnocení aplikace mujRozhlas. Když budu upřímný, sám jsem si zvykl na počítači vyhledávat to, co potřebuji, přes weby jednotlivých stanic. Jsem konzervativní a mám na to snad už právo, v roce, kdy jste začal chodit do školy, jsem se narodil. V mobilu mám aplikaci mujRozhlas a také jsem se naučil s ní pracovat, i když mi k srdci nepřirostla tak jako Vám. Ovšem zdá se, že většina uživatelů je s ní spokojena nebo aspoň srozuměna, soudím tak z toho, že kritických ohlasů na ni mám ve své agendě velmi málo. Veškeré negativní zkušenosti a kritické ohlasy posluchačů předávám pracovníkům Nových médií s doporučením, aby jim věnovali pozornost. Často pak dochází k úpravám - programátoři vidí věc ze svého úhlu pohledu, i když se snaží o maximální uživatelskou vstřícnost.

Podstatou Vašeho dopisu je přání, aby vedle aplikace mujRozhlas zůstala zachováno také iRadio. Je mi líto, ale na můj dotaz mi příslušný pracovník Nových médií sdělil, že aplikace iRadio již není podporována a z důvodů updatů rozhlasových serverů přestávají postupně jednotlivé komponenty fungovat. Aplikace mujRozhlas prochází průběžnými změnami, ke kterým také přispívám. Pokud mi napíšete, v čem vidíte problémy a co byste na této aplikaci přivítal, rád to s programátory proberu.

S přáním pěkného víkendu

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio