Rozhovory s redaktory Českého rozhlasu

20. leden 2017

Některé reportéry Českého rozhlasu by mělo být slyšet i v roli hostů vysílaných pořadů.

Dobrý den,

touto formou velmi chválím práci všech, kteří se podílejí na vysílání Českého rozhlasu, hlavně stanic Radiožurnál, ČRo Dvojka, Wave (pořad Casablanca).

A rád bych i touto formou využil možnosti vyslovit své přání, které snad není pouze mým přáním, ale i přáním dalších posluchačů.

Bylo by možné v rámci rozhovorů vyzpovídat i vaše moderátory? Velmi rád poslouchám rozhovory Lucie Výborné, nebo pořad Casablanca s moderátorem Pavlem Sladkým. Například Lucie Výborná je opravdu výborná a povídání s jejími hosty mě opravdu baví, její otázky či vedení rozhovoru obvykle nejde prvoplánovým směrem, jak by bylo očekáváno. Bylo by velmi hezké slyšet moderátory z druhé strany, dozvědět se, čím žijí, jaké jsou jejich zájmy.

Děkuji Milan Svatoň

<hr/>

Vážený pane Svatoni,

děkuji Vám za konkrétní náměty. Mám pro Vás dobrou zprávu – rozhovor s Lucií Výbornou si budete moci poslechnout příští neděli 15. ledna v pořadu eRko na Dvojce od 9.30 v souvislosti s jejím novým pořadem v novém čase na Radiožurnálu. Vzhledem k rozsahu, který mají tvůrci eRka k dispozici, se na řadu témat asi nedostane, a tak se pokusím inspirovat dramaturgy Nočního Mikrofóra, aby do svého pořadu tuto zajímavou moderátoru pozvali.

Rovněž Váš tip na rozhovor s Pavlem Sladkým jsem probral s režisérkou Yvonou Žertovou, která se podílí na přípravě pořadu eRko. Doporučil jsem ho její pozornosti a slíbila mi, že jej povede ve své evidenci vytipovaných osobností.

Pokud byste měl další nápady, jak oživit vysílání Českého rozhlasu, budu rád, když mi je sdělíte. Podle svých možností se pokusím, aby si je příslušní rozhlasoví pracovníci zařadili do svých plánů.

Přeji Vám v novém roce vše dobré a srdečně zdravím.

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio