Silvestr v létě

8. září 2017

Letní repríza silvestrovského vysílání na Vltavě se již stala tradicí.

Dobrý den,

velmi se mi nelíbí silvestrovské pořady stanice Vltava. To je můj subjektivní názor a chápu, že jiní ho zase zbožňují. Co ale nechápu, je skutečnost, že ho Vltava vysílá i mimo Silvestra.


Přicházím tím o své oblíbené sobotní a nedělní pořady. Ti lidé, kteří vltavský silvestrovský program na Silvestra nestihnou, by si ho mohli poslechnout do týdne po Silvestru na internetu. Oni by nepřišli o svůj oblíbený program, já bych nepřišla o moje oblíbené pořady a spokojeni bychom byli všichni.

S pozdravem

Blanka Řeháková


Vážená paní Řeháková,

letní repríza silvestrovského vysílání na Vltavě se již stala tradicí. Příprava velkého množství premiér určených pro poslední den roku je i finančně náročná, proto je podle mého názoru v pořádku, když se odvysílají v původně zamýšlené struktuře a ve vzájemné provázanosti.

Letní schéma, volnější než běžné schéma od září do června, je k takovému jednorázovému počinu vhodné. Je ovšem otázkou, zda nové vedení Vltavy v této tradici bude pokračovat. Šéfredaktora Vltavy Petra Fischera na Váš kritický názor každopádně upozorním.

Se srdečným pozdravem

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio