Uvádění Ranní úvahy v programu na internetu

18. květen 2017

Pořad Ranní úvaha zůstává v programu Vltavy, není však uváděn samostatně v programu kvůli větší flexibilitě ve výběru hostů a témat.

Dobrý den,

žádám o znovuzavedení pořadu Ranní úvaha do internetového programu Českého rozhlasu. Tam si každé pondělí vypisuji mé oblíbené mluvené pořady Vltavy a ještě jiné. Snad si M. C. Putna, Ondřej Vaculík a všichni ostatní zaslouží být uvedeni! Kdo toto zrušil, měl by být pokárán. Važte si více oddaných posluchačů!

Václav Zábrša


Vážený pane Zábršo,


Váš kritický podnět jsem konzultoval s šéfredaktorem Vltavy Petrem Fischerem. Tlumočil jsem mu Vaše argumenty a dovolte, abych Vám sdělil jeho stanovisko.

Ranní úvaha zůstává v programu Vltavy zachována, ale cílem nového vedení stanice je propojit ji, stejně jako řadu dalších prvků vysílání, s aktuálním kulturně-společenským děním. Tomu dramaturgie přizpůsobuje i volbu protagonistů, kteří se mají vybírat s menším časovým předstihem než doposud. Zmíněná okolnost vedla vedení stanice k tomu, že tento programový prvek ponechává bez předchozího oznámení, aby se tím zajistila větší pružnost ve výběru hostů i témat.


Chápu důvody, které Vás vedly k napsání Vaší kritické poznámky. Pokud by si na stejnou věc stěžovali i další posluchači, bude to pro mne pobídka k dalšímu jednání s vedením Vltavy, které by na posluchačské ohlasy mělo adekvátně reagovat.

S přátelským pozdravem


PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio