Galerie Vinohradská 12 představuje obrazy a fotografie Zuzany Šípové

5. říjen 2021

V měsících říjnu a listopadu se v Galerii Vinohradská 12 můžete seznámit s dílem Zuzany Šípové prostřednictvím expozice s názvem Identita IV. Poprvé zde budou vystavena díla malířky, která se věnuje hyperrealistické malbě.

Zuzana Dvorská Šípová se narodila v roce 1977 v Olomouci. Vystudovala Akademii výtvarných umění v Praze u profesora Michaela Rittsteina. Svoji tvorbu začínala v ateliéru klasické malby u profesora Zdeňka Berana.

Původní fotografie a obraz Zuzany Šípové z cyklu Identita

Věnuje se hyperrealistické malbě, která ji byla vždy přirozenou cestou v sebevyjádření. Malířský směr však často překračuje a do svých zdánlivě realistických obrazů vkládá své emoce a specifický umělecký výraz.

Jejím dlouhodobým projektem je cyklus obrazů s názvem IDENTITA. První cyklus započala zpracováním osobních předmětů svého dědečka, který byl za II. světové války v totálním nasazení. V návaznosti na tento cyklus vznikla další řada několika obrazů, které navazují na život dědečkovy rodiny. V Galerii Vinohradská 12 vystavuje již čtvrtou část tohoto cyklu.

Obraz Zuzany Šípové Botičky po mamince

Obrazy z tvorby Zuzany Šípové jsou zastoupeny v řadě soukromých sbírek v České republice, na Slovensku, Německu, Itálii, Belgii, Rakouska, Velké Británie a USA. Vystavovala na několika samostatných i kolektivních výstavách.

Výstava je otevřena každé pondělí od 12 do 18 a každý čtvrtek od 12 do 14 hodin až do 25. listopadu. Více informací naleznete na webových stránkách www.rozhlas.cz/galerie.

Spustit audio