Hlavní téma ženy. V Galerii Vinohradská 12 vystavuje Christian Tode

4. prosinec 2017

Srdečně vás zveme na novou výstavu fotografií, která je instalována v Galerii Vinohradská 12.

Hlavním námětem fotografií Christiana Tode jsou ženy. Nikoliv profesionální modelky, ale normální ženy, které se snaží zachytit v určitém momentu, kdy myslí na něco jiného, ne na to, jaké to je být fotografována.

Sám autor o sobě říká: „Fotím většinou zralejší ženy, ne slečny. Žena má svou historii. Ta historie je na ní poznatelná. Člověk si vybere ženu na celý život. Může přijít i selhání, je to o vývoji, je to o dialogu. Fotografie by také měla vyvolávat dialog mezi divákem a snímkem. Mnozí lidé, podle mého názoru, příliš bazírují na technické dokonalosti všeho. Tradiční fotografie je pro mne o životě. Když tradiční fotografie, potažmo tradice, zmizí, zmizí i ten kus života a historie daného období. Lidé už nebudou vědět nic nejen o tom období, ale vlastně ani o tom, jak se to vlastně dělalo a má dělat. A tak je to nejen ve fotografii. Je to možná konzervativní přístup, ale nehodlám ho měnit. Jsem pro ctění tradice ve všem.“

Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 7. prosince od 17 hodin, výstavu dále můžete navštívit každý čtvrtek do 2. ledna od 12 do 18 hodin. Všichni jste srdečně zváni.

Spustit audio