Babiččino vepřové se zelím a křenem

Připomeneme nejvýznamnější podzimní slavnosti, a to nejen dožínky, ale třeba i babské hody. A k takovým oslavám patří řada dobrot, například vepřové se zelím a křenem.

Ingredience
  • 1 kg vepřové krkovice, nebo bůčku
  • 4 stroužky česneku
  • klobáska
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 30 dkg kysaného zelí
  • 5 dkg slaniny
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 větší cibule
  • 3 dcl vývaru z kostí

Maso nakrájíme na menší kousky a v pekáči prudce opečeme. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle spolu s drobně nakrájenou slaninou, přidáme klobásku nakrájenou na kostičky, překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, strouhaný křen, utřený česnek, pepř a vše krátce podusíme. Podušenou směs přidáme do pekáče k masu a dáme zapéct. Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem.