Přijďte diskutovat o současné mezinárodní rozhlasové tvorbě

18. únor 2013

Ve středu 27. února 2013 od 9:30 do 13:00 se v budově Českého rozhlasu na Vinohradské třídě 12 ve Studiu 6 uskuteční poslechový a diskusní seminář o pořadech prezentovaných na mezinárodní soutěžní přehlídce Prix Italia 2012.

Pořádá jej společně Centrum výroby Českého rozhlasu a občanské Sdružení pro rozhlasovou tvorbu pro všechny příznivce rozhlasových her a dokumentů, dramaturgy, režiséry, mistry zvuku, studenty a teoretiky.

Na programu je poslech a následná diskuse o rozhlasovém seriálu Vlastní gól (Comme un pied) autorky Mariannick Bellot z produkce stanice Arte Radio. Pak švédská adaptace divadelní hry podle kresleného seriálu Liv Strömquistové Cit prince Charlese (Prins Charles Kanslä), hra kanadského rozhlasu CBC Odposlech (WireTap) napsaná Jonathanem Goldsteinem a také ukázka z dokumentu Jarvise Cockera natočeného v produkci BBC pod názvem Bezdrátové noci (Wireless night).

Snímky uvede šéfdramaturgyně Centra výroby ČRo Kristina Žantovská. Diskusi moderuje předseda Sdružení pro rozhlasovou tvorbu Michal Bureš.

K účasti se přihlaste nejpozději do 21. února 2013 na adrese marcela.benesova@rozhlas.cz.

Spustit audio