Prohlédněte si program letošní Bilance

28. květen 2013

Ve dnech 4. – 6. června se sejdou - přesněji řečeno z různých míst republiky sjedou - rozhlasoví redaktoři, dramaturgové, režiséři i zástupci dalších profesí, aby už po jedenadvacáté „bilancovali“.

Jinak řečeno, na Ždáni se v těchto dnech bude konat další ročník Bilance - rozhlasové přehlídky slovesných uměleckých pořadů. Program, který najdete v přiloženém souboru, bude jako obvykle pestrý, neboť není vázán příliš strohými pravidly, a tak se zde setkávají různé žánry a programové typy: od pořadů poezie přes četby až ke složitým literárním či literárně-hudebním kompozicím a rozhlasovým hrám.

Na rozdíl od dokumentaristického Reportu není Bilance přehlídkou soutěžní; autoři přihlášených pořadů chtějí „jen“ slyšet názory svých kolegů, ověřit a prověřit si své postupy a realizační nápady a zažít okamžiky pro rozhlasové pracovníky odjakživa spíš vzácné: totiž bezprostřední reakci posluchačů – v tomto případě snad o to cennější, že posluchači jsou zároveň jejich kolegové, odborníci ze stejné profese.

Spustit audio