Pstruzi ve slanině podle receptáře babičky Emy
Už několikrát jsme se setkali s recepty babičky Vladimíry Jakouběové, tentokrát se kromě toho, jak připravit pstruhy ve slanině, dozvíme i něco z dětství naší kolegyně.
Ingredience
- 4 pstruzi
- 1 citron
- sůl
- 8 velkých plátků slaniny
- 4 větvičky rozmarýnu
- 4 větvičky tymiánu
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce másla
Omyté a osušené pstruhy zvenku i zevnitř osolíme. Do každé ryby vložíme pár plátků česneku a trošku tymiánu. Na rybu položíme snítku rozmarýnu, tenké kolečko citronu a omotáme dvěma plátky slaniny. Připravené ryby položíme na plech vymazaný máslem a pokropíme lžící rozpuštěného másla. Podáváme s dobrým čerstvým chlebem.