Pstruzi ve slanině podle receptáře babičky Emy

Už několikrát jsme se setkali s recepty babičky Vladimíry Jakouběové, tentokrát se kromě toho, jak připravit pstruhy ve slanině, dozvíme i něco z dětství naší kolegyně.

Ingredience
  • 4 pstruzi
  • 1 citron
  • sůl
  • 8 velkých plátků slaniny
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • 4 větvičky tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce másla

Omyté a osušené pstruhy zvenku i zevnitř osolíme. Do každé ryby vložíme pár plátků česneku a trošku tymiánu. Na rybu položíme snítku rozmarýnu, tenké kolečko citronu a omotáme dvěma plátky slaniny. Připravené ryby položíme na plech vymazaný máslem a pokropíme lžící rozpuštěného másla. Podáváme s dobrým čerstvým chlebem.