Seminář: Vyrůstá nám nová generace rozhlasáků?

14. září 2011

Sdružení pro rozhlasovou tvorbu a festivalový výbor Prix Bohemia Radio 2011 vás srdečně zvou na diskusní seminář, který se koná ve čtvrtek 13. října 2011 od 9.30 hodin v Kongresovém sále hotelu Bellevue v Poděbradech.

Vyrůstá nám nová generace rozhlasáků?
O výuce i výchově k rozhlasové tvorbě na českých, moravských i mezinárodních vysokých školách i v praxi

9.30 Úvodní slovo prof. Antonína Přidala

9.45 Doc. PhDr. Alena Blažejovská – Nemuset, ale moci (pedagožka ateliéru Rozhlasové a televizní dramaturgie a scenáristiky na Divadelní fakultě JAMU v Brně, redaktorka Literárně-dramatické redakce Českého rozhlasu Brno). Zkušenosti z výuky rozhlasových žánrů, úvahy o potřebě studenty motivovat a poskytnout jim svobodu k akademickému experimentování, ale i povinnosti vytvářet jim prostor ve veřejném vysílání. Z pohledu pedagožky i rozhlasové redaktorky.

10.10 M.A. David Vaughan – Nároky BBC na rozhlasového tvůrce i posluchače (spolupracovník Českého rozhlasu a BBC, pedagog Univerzity Karlovy Praha a Anglo-americké univerzity Praha).

10.40 Přestávka

11.00 Prof. MgA. Jan Vedral – Tvůrci versus baviči: Nerozhodně (pedagog DAMU Praha a Fakulty dramatických umení Akadémie umení v Banské Bystrici). Rozvíjet kritické myšlení, či drilovat stereotypy? – pedagogický problém a vliv vysílání Českého rozhlasu na jeho řešení.

11.25 Doc. Tomáš Zikmund a Mgr. Vladimír Príkazský – Praktická dílna rozhlasového řemesla (Tvůrčí skupina elévů Českého rozhlasu).

11.50 Diskuse

12.30 Oběd

Účastnické přihlášky, prosím, do 30. 9. 2011 zasílejte na adresu festival@rozhlas.cz.

Spustit audio
autor: Sdružení pro rozhlasovou tvorbu