Jarní etapa Reportu 2011 zná své vítěze

16. květen 2011

Jubilejní 20. ročník soutěžní přehlídky rozhlasové publicistiky a dokumentu Report 2011 má za sebou svou jarní etapu.

Do jarní etapy, ve které soutěžily příspěvky v kategorii A (reportáž, rozhlasové pásmo, rozhovor apod. do 10ti minut), se zapojily až na výjimky všechny stanice Českého rozhlasu. V úvodu účastníky pozdravil prozatímní generální ředitel ČRo Mgr. art. Peter Duhan, který zdůraznil: „Český rozhlas potřebuje kvalitní tvůrce a je nezbytně nutné, abychom jim vytvořili odpovídající zázemí a dokázali je i finančně ohodnotit. Hodlám se o to zasadit.“

První místo si odnesl Martin Knitl z Českého rozhlasu Ostrava za reportáž o spletitém světě důlní dopravy v kilometrové hloubce, nazvanou I pod zemí jezdí rikša. Druhé místo putuje do Českého rozhlasu Olomouc Radce Kvasničkové za reportáž Katedrála na vlastní ruce o prohlídkách olomouckého Dómu pro nevidomé. Třetí místo obsadil Jan Herget z Českého rozhlasu 1-Radiožurnál za reportáž Pražská lítačka mapující neobvyklou soutěž s tematikou pražské MHD.

Podzimní etapa REPORTu, v jejímž rámci budou soutěžit delší publicistické pořady a rozhlasové dokumenty, proběhne ve dnech 1. až 3. listopadu 2011.

Spustit audio