Poslechněte si vítězné příspěvky Jarního Reportu 2012

4. květen 2012

Dvě ocenění pro redaktory Českého rozhlasu Ostrava a jedno ocenění pro redakci ČRo1-Radiožurnálu – takový je součet jarní etapy soutěžní přehlídky rozhlasové publicistiky a dokumentu REPORT 2012, kterou už tradičně pořádá Sdružení pro rozhlasovou tvorbu.

XXI. ročník Jarního Reportu odstartoval ve čtvrtek 3. 5. ráno v Praze, kam se sjeli rozhlasoví redaktoři z celé republiky. Soutěžilo se v kategorii reportáž do 10 minut.

Z více než dvaceti přihlášených příspěvků zvítězila reportáž ostravského Martina Knitla „Díra do světa“, referující o duchovním z Hlučínska. Ten k potěše všech nechal do chrámu namontovat kameru, která přenáší prostřednictvím internetu veškeré dění v kostele.

0:00
/
0:00

Druhé místo patří začínající ostravské redaktorce Janě Jeckelové za reportáž „Lékařská dokumentace v potoce“. Na ploše necelých dvou minut v ní podává plastický obraz o neobvyklém nálezu v Dětřichovicích na Bruntálsku.

Třetí místo si odnáší redaktor Radiožurnálu Ľubomír Smatana za originálně pojatý portrét „Černý farář“ o africkém misionáři Bobu Ogolovi, který už pátým rokem působí v Nejdku u Karlových Varů.

0:00
/
0:00

REPORT 2012 pokračuje na podzim kategoriemi publicistika a dokument. Soutěžit se bude celé tři dny od 6. do 8. listopadu 2012.

Spustit audio