Rozhlasový režisér Pavel Krejčí byl oceněn medailí města Hradec Králové. Gratulujeme!

30. říjen 2019

Česko slavilo vznik samostatného státu, sto jedna leté výročí si připomněly i lidé v Hradci Králové. Na Masarykově náměstí v centru města si pro ocenění za dlouholetou práci došly také desítky hasičů, policistů nebo strážníků hradecké Městské policie. Večer město ocenilo čtrnáct dalších osobností. Jsme hrdí na dlouholetého člena Sdružení pro rozhlasovou tvorbu a gratulujeme.

V prostorách hradecké filharmonie proběhlo večer předání ocenění dalším 14 osobnostem. Mezi vyznamenanými byl také dlouholetý režisér Českého rozhlasu Hradec Králové Pavel Krejčí.

Rozhlasový a divadelní režisér Pavel Krejčí

V rozhlase působí od roku 1975, je absolventem divadelní fakulty pražské AMU a dodnes patří mezi nejuznávanější rozhlasové tvůrce. Jím režírované rozhlasové adaptace patří do zlatého fondu Českého rozhlasu. Za jím natočené Poláčkovy Hráče dostal Český rozhlas cenu Českého literárního fondu. V hradeckém rozhlase působí téměř 50 let a za tu dobu vytvořil jedinečný archiv publicistických a literárních pořadů. Spolupracoval také s divadly. V Klicperově divadle dodnes vzpomínají na jeho inscenace Albeeho Tří velkých žen a ve Východočeském divadle v Pardubicích mělo vloni premiéru jeho pásmo poezie, písní a vzpomínek Už ráno začal večírek věnované tvorbě básníka a překladatele Pavla Šruta.

17. ročník rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku - Eva Boudová a Pavel Krejčí
Spustit audio

Související

autor: baj | zdroj: Magistrát města Hradec Králové